Steeds Sterker Academie op College Tour

collegetour

Dit najaar gaat de Steeds Sterker Academie op College Tour. Dat doen we in het kader van de Sterk Huis leerlijn die is opgezet voor studenten van Fontys en Avans Hogeschool Pedagogiek en Social Studies.

Sterk Huis leerlijn
Het afgelopen jaar is de Academie samen met vertegenwoordigers van vijf verschillende opleidingen in Den Bosch, Breda en Eindhoven bezig geweest met de ontwikkeling van een Sterk Huis leerlijn. Gestart is met een inventarisatie van de wensen van de opleidingen en van Sterk Huis. Het idee is dat studenten van deze opleidingen in hun eerste leerjaar kennismaken met Sterk Huis en dat we hier vervolgens ieder leerjaar een verdieping op maken. Zo hopen we geïnteresseerde studenten al vroeg aan te trekken en goed voor te bereiden op het werken met onze doelgroepen.

Uitgangspunten

  • Onderzoeken bij/door studenten of Sterk Huis ben hen past en zij bij ons
  • Kansen bieden en talent werven (40% van onze medewerkers is ooit begonnen als stagiair)
  • De verbinding verstevigen tussen werkveld en opleiding
  • Helpen bij de professionele ontwikkeling van studenten met aandacht voor beroepshouding en doelgroepbenadering
  • Netwerkmogelijkheden
  • Studenten laten leren in de praktijk, bijdragen aan een positief imago van de zorg

College Tour
Dit najaar vindt de eerste Collegetour plaats, waarbij Robin Korzilius, Jaimy van der Burgt en Marit Kunnen de opleidingen bezoeken om Sterk Huis en het werk dat we doen te presenteren. Dat doen we in een interactieve bijeenkomst, waarin veel ruimte is voor vragen van studenten.

In het voorjaar volgt de tweede tour, waarbij de nadruk meer ligt op de doelgroepen waar we bij Sterk Huis mee werken aan de hand van de persona’s en wat dat betekent voor de professional die met deze doelgroepen gaat werken. De nadruk ligt dan op de beroepshouding en persoonlijke reflectie.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis