Zonnepanelen op het dak van Sterk Huis

Zonnepanelen2

In juli 2024 heeft Sterk Huis een belangrijke stap gezet richting duurzaamheid en zelfvoorzienendheid door 300 zonnepanelen te plaatsen op het dak van het hoofdgebouw aan de Rillaersebaan in Goirle. Deze zonnepanelen dragen bij aan de energievoorziening van het hele terrein in Goirle en wekken samen een maximale capaciteit van 123.000 kWh per jaar op, wat gelijkstaat aan het stroomverbruik van ongeveer 30 huishoudens.

Dankzij een bijna volledig kostendekkende subsidie vanuit de overheid, die verspreid over 15 jaar wordt uitgekeerd, is de installatie van de zonnepanelen financieel haalbaar gemaakt. Dit betekent dat Sterk Huis nu veel minder afhankelijk is van de fluctuaties op de energiemarkt en een flinke stap zet naar zelfvoorzienendheid.

De zonnepanelen zijn zorgvuldig geplaatst en voorzien van optimizers, waardoor ze optimaal kunnen presteren. In samenwerking met Sterk Huis is gekeken naar het gemiddelde energieverbruik, waarop het aantal panelen is gebaseerd. Er wordt gebruik gemaakt van een dynamisch regelsysteem, omdat Sterk Huis de opgewekte stroom niet mag terugleveren aan het elektriciteitsnet in de wijk.

Met deze investering zet Sterk Huis niet alleen in op een duurzamer toekomst, maar zorgt het er ook voor dat het terrein in Goirle beter voorbereid is op de uitdagingen van de energiemarkt. Een mooie ontwikkeling waar we met z’n allen trots op kunnen zijn!

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis