Verslag van gesprek POR met Raad van Toezicht Sterk Huis

logo-pleegouderraad

Op 5 juli jl. zijn twee POR leden aanwezig geweest bij een bijeenkomst van de Raad van Toezicht van Sterk Huis. Het doel was kennis te maken met elkaar en een thema gesprek met betrekking tot Wonen doe je thuis.

De bijeenkomst startte met een kennismakingsrondje. Vanuit ons als POR leden vertellen hoe onze pleegzorg plaatsing tot stand is gekomen, wat het voor ons betekent, wat het met ons en ons gezin doet en/of heeft gedaan en wat goed en/of minder goed gaat vanuit Sterk Huis. Daarna volgde een themagesprek met betrekking tot  de ontwikkeltafel Wonen doe je thuis in relatie tot pleegzorg, van dreigende uithuisplaatsing naar nieuwe verbinding tussen opvoeder en kind.

GZ-behandelaar Chantal Willekens geeft een toelichting over systemische ( ouder/opvoeder – kind) traumabehandeling met NIKA. Dit is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van beeldopnames, interview en een vragenlijst en aan de hand daarvan wordt gekeken naar het patroon tussen ouder en kind. Ze heeft een casus besproken met beeldmateriaal waarin de moeder een evaluatie geeft van haar ervaring over de methode die is toegepast.

Het was een interessante ochtend en fijn om met elkaar kennis te hebben gemaakt. Wil je ook graag mee praten met de pleegouderraad? Of wil je meer informatie? Mail dan naar pleegouderraad@sterkhuis.nl.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis