Sterk Huis komt naar je toe!

WhatsApp Image 2024-10-09 at 09.16.27

De Steeds Sterker Academie van Sterk Huis werkt, in samenwerking met Avans en Fontys Hogeschool, aan het wegzetten van een leerlijn. Dat betekent dat we studenten, vanaf hun eerste leerjaar, kennis laten maken met Sterk Huis. Dit zodat zij, bij het kiezen van stages/afstuderen/toekomstige werkplek, goed weten wat we doen, waar we voor staan en of dat wel of niet aansluit bij hun kwaliteiten, interesses en ambitie. We zijn dit jaar gestart met het eerste schooljaar in de vorm van een interactieve College Tour. We bezoeken Pedagogiek en Social Studies in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda en Tilburg. Een echte ‘tour’ dus.

Gedurende het eerste schooljaar zien we de studenten twee keer tijdens de College Tour. Eerst is er een kennismaking met Sterk Huis, en in het najaar verdiepen we ons meer in de doelgroep en wat dat betekent voor jou als professional. Totaal gaat het per keer om meer dan 800 studenten van deze opleidingen. In de Collegetour zijn collega’s Robin Korzilius, Jaimy van der Burgt en Julia van Overveld op pad, samen met Marit Kunnen die als host optreedt. Deze collega’s zijn werkzaam binnen andere takken van Sterk Huis. Robin als ambulant werker bij cluster 3, Jaimy als pleegzorgmedewerker en Julia vanuit de veilige opvang. Marit werkt bij de communicatieafdeling en de Steeds Sterker Academie. Ze begeleidt de sessies en stelt de vragen waardoor er een soort van interview ontstaat.

Interactie
De sessies zijn zeer interactief. Studenten worden aangemoedigd om actief deel te nemen. Marit zorgt ervoor dat de studenten betrokken worden bij de sessie, doordat ze bijvoorbeeld, tussen de vragen door stellingen uitspreekt. Met groene en rode kaartjes geven de studenten aan of ze denken dat een stelling juist of onjuist is. Vervolgens worden de stellingen verder toegelicht. De studenten kunnen vragen stellen en meedenken over de besproken thema’s. De vragen worden beantwoord door Robin, Jaimy en Julia, elk vanuit hun eigen expertise binnen Sterk Huis. Omdat zij verschillende functies vervullen, kan elke vraag door de juiste persoon worden opgepakt. Naast inhoudelijke vragen over het werkveld, kunnen studenten ook praktische vragen stellen over stageplekken en werken bij Sterk Huis.

Leerlijn Sterk Huis
Het doel van de College Tour is om eerstejaarsstudenten vroeg kennis te laten maken met het werkveld van Sterk Huis. De College Tour is onderdeel van de Leerlijn Sterk Huis waarin we de praktijk steeds meer en beter willen verbinden met onderwijs. Sterk Huis vindt het belangrijk studenten te laten leren in de praktijk. Leerjaar 1 is nu gestart en de volgende leerjaren staan in de “ontwikkelsteigers”. In de volgende leerjaren willen we voor dezelfde groep studenten een programma bieden. Hiermee geven we ze de kans om een nog beter beeld te krijgen van ons werk en hoe zij zich verhouden ten opzichte van dit werk. Uiteraard is ons doel om talenten voor Sterk Huis te werven.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis