Regio Noordoost-Brabant aangesloten bij Als je uit elkaar gaat!

Alsjeuitelkaargaat

Elk jaar krijgen bijna 70.000 kinderen onder de 18 jaar ermee te maken: ouders die gaan scheiden. Ongeveer 10 tot 15 procent van de scheidingen zijn zogenoemde ‘vechtscheidingen’. Die vergroten de kans op problemen bij kinderen. Gemeenten in de Regio Noordoost-Brabant en Regio Hart van Brabant zijn daarom gaan samenwerken om de negatieve gevolgen bij kinderen en zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doen ze in het project: Als je uit elkaar gaat. Op 26 september was de officiële aftrap voor de Regio Noordoost-Brabant, met Jos den Otter wethouder van gemeente Vught als bestuurlijk opdrachtgever.

Ondersteuning voor inwoners en professionals
Tijdens de bijeenkomst in Oss werd www.alsjeuitelkaargaat.nl gelanceerd voor Noordoost-Brabant. Dit is hét startpunt voor ouders die uit elkaar gaan of al zijn: want, waar moet je beginnen als ouder? Alle deelnemende gemeenten zijn toegevoegd met hun aanbod ten aanzien van scheiden. Daarnaast werd ook de website beroepskrachten.alsjeuitelkaargaat.nl getoond. Kinderen (6+) en jongeren uit de regio kunnen steun vinden bij Stichting Villa Pinedo om te leren leven met gescheiden ouders. Ook ouders kunnen hier bijeenkomsten volgen, om het perspectief van kinderen beter te begrijpen.

Huwelijk
BABS Robert Nas deed met verve de aftrap, door het symbolisch sluiten van een huwelijk tussen de twee regio’s en daarmee een mooie vergelijking te maken tussen het huwelijk en de samenwerking. Verschillende workshopleiders (Tanja van Stappershoef, Elcke van der Meer, Stichting Villa Pinedo, Sander van den Berk, Saskia Gubbels en Annelies van der Veldt) inspireerden de gasten om de tools van ‘Als je uit elkaar gaat’ ook direct te gaan gebruiken.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis