Groeien als hulpverlener

Hulpverleners

Vorig jaar startte Sterk Huis een speciale sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Systeemtherapeutisch Werker. Zes medewerkers uit verschillende clusters werden geselecteerd om deze opleiding te volgen.

 Bewustwording

Tijdens de opleiding leren deelnemers wie zij zijn als hulpverleners en hoe zij zichzelf positioneren binnen het systeem van het gezin. Het ontdekken van de invloeden tussen gezinsleden en hoe het gezin ondersteund kan worden is erg belangrijk. De opleiding helpt inzicht te krijgen in sterke punten en de gebieden waar nog verbeterd kan worden. Daarnaast leren deelnemers hun eigen handelen te onderbouwen. Om bewust te worden van wat er ingezet wordt, waarom en hoe. Een belangrijk aspect is het onderzoeken van je eigen emoties tijdens gesprekken met cliënten en hoe je daar professioneel mee omgaat.

Lessen

De opleiding bestaat uit 17 lesdagen, van februari tot december. De lesdagen vinden om de twee weken plaats op maandagen bij Euthopia in Breda. Voor elke lesdag is het belangrijk dat deelnemers zich goed voorbereiden door de theorie te lezen. Tijdens de lesdagen worden ze actief betrokken bij praktijkoefeningen en rollenspellen. Verschillende technieken voor gespreksvoering worden aangeleerd. En hoe door de juiste vragen te stellen meer diepgang gecreëerd kan worden.

Veel ambulant hulpverleners bij Sterk Huis werken al systemisch. Deze opleiding biedt extra ondersteuning en belangrijke tips. Dit maakt het mogelijk om gesprekken effectiever te voeren en betere ondersteuning te bieden aan cliënten en hun gezinnen.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis